post

Много са факторите, които определят актуалните тенденции в спортното облекло. То е по-специфичен вид начин на обличане, защото често обслужва професионални нужди, но също така и поставя особен акцент върху усещането за комфорт и свобода на движенията.

Освен хрумванията на самите модни дизайнери, за вдъхновение производителите използват и конкретни спортни направления в създаването на своите нови колекции анцузи, маратонки и аксесоари за тренировки и ежедневна визия. Кои ли са тазгодишните спортове, указали сериозно влияние върху създаването на спортното облекло? Нека ги разгледаме, защото вече разполагаме с пълния им списък.

Лека атлетика

Класическите кройки от 90-те са заимствани главно от лекоатлетичната екипировка. В действителност, тази година на щанда със спортни екипи ще забележите силуети с доста ретро визия. Разбира се, тя е разчупена с много актуални цветове и специфични материи. Все пак, трябва да отбележим, че се завръща шушлякът, който бе доста актуален през 90-те години и който е класически за облеклото на атлетите, практикуващи спринт, бягане на дълги разстояния, хвърляне на копие и гюле, скокове и други.

Йога

Голяма част от актуалните дамски анцузи наподобяват екип за йога. С други думи, долните части в много случаи ще се на класически долнища, а клинове. Това е типичен модел за йога, като горната му част е акцентирана с бюстие или сексапилен и комфортен кроп топ. Интересно е, че някои йога варианти се наблюдават и в моделите за мъже, макар и с по-семпла визия.

Бейзбол

Този спорт създаде голяма част от стрийт и дори хип-хоп моделите облекло. Те продължават да са актуални сред артистите с интереси в тази конкретна музикална сфера. Бейзболната линия обаче е очевидна и в тазгодишното масово производство на анцузи. Елементите от този спорт са видими и при дамските, и при мъжките модели. Особено добре се вписват те и при детските спортни екипи.

Тенис

Класическата тенис пола е не само част от съвременната спортна мода, а от актуалните трендове за сезона изобщо. По последни данни на световните дизайнери кройката с плисе и класическа средна дължина малко над коляното е хит сред съвременните дамски поли. Тенис облеклото – семпло и елегантно – се посреща с доста голям интерес сред любителите на активния начин на живот, а не толкова сред предпочитащите ежедневното натоварване във фитнеса.

При всички тези спортове екипировката е специфична по своему. Точно тези класически елементи и визии успешно се интерпретират и в съвременната спортна индустрия за маратонки, аксесоари, анцузи и други облекла за повече движение и поддържане на перфектна форма!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *