post

Няма нищо по-лошо от това ежедневно да губите часове, за да поддържате дома си чист, само за да откриете хлебарка. Разбира се, една или две хлебарки тук или там е нормално. В края на краищата, те са едни от най-често срещаните домашни вредители. Но когато вредителите станат упорити и забележите тяхната инвазия, вие имате проблем.

Ако не се погрижите своевременно за тази една или две хлебарки, използвайки услугите на hlebarkite.bg, скоро те могат да превземат жилището ви. Хлебарките имат способността да се размножават бързо. Освен това е факт, че те не виреят единствено в нехигиенични домове.

Хлебарките, подобно на много други насекоми, обичат да се крият в най-неподозираните ъгли. Колкото по-разхвърлян е домът ви, толкова по-вероятно е те да се крият някъде там. Купища вестници и книги, дрехи, оставени на пода, рафтове, претъпкани с дребни вещи – всичко това осигурява отлично място за скривалище за хлебарки. Хлебарките обичат картонени кутии и вестници. Те обичат да се крият в тях и още по-лошо – да се размножават в тях. Старайте се да поддържате дома си чист и подреден.

Колкото по-мръсен е домът ви, толкова по-вероятно е да имате от тези вредители. Трохи, забравена храна в кухнята, разлято мляко или други течности привличат хлебарките. Най-важно е да поддържате кухнята си в изрядно състояние. Винаги почиствайте след готвене. Метете и бършете пода редовно. Никога не оставяйте храна навън или в мивката. Изплакнете и измийте съдовете и ги приберете възможно най-скоро.

Съседите често могат да се окажат причина за вашите страдания, причинени от нашествието на хлебарки. Това е един от рисковете, ако делите стена с друго семейство. Ако живеете в близост до къща, апартамент, в които живеят хлебарки, шансовете те да дойдат при вас са огромни. Най-добре е да говорите със собствениците на имота до вас, за да вземат те мерки своевременно. Ако те не приемат предложението, поддържайте дома си изключително чист, за да ги отблъснете.

Дръжте храната си затворена и съхранявана правилно. Не оставяйте храна на плота в кухнята. Всяко насекомо търси три неща – подслон, храна и вода. Вече разбрахте, че трябва да поддържате дома си в ред и да отделяте внимание на хигиената. Сега идва ред на грижата да не осигурявате вода на вредителите. Погрижете се за всеки течащ кран, спукана тръба, открит сифон, та дори и купичката с вода на кучето. Насекомите лесно могат да открият теч от хладилника или от пералнята. И след като разберат, че този източник на вода е постоянен, бъдете сигурни, че ще станете свидетели на нашествие.

Изхвърляйте боклука си в края на деня, всеки ден, за да избегнете проблем с хлебарки. Особено ако изхвърляте храна, кофата ви за боклук е превъзходно място за хранене за хлебарките. Препоръчително е да измивате добре и самият кош, тъй като остатъците от храна също могат да провокират насекомите.

Всяка липса на уплътнение на дограмата на прозорците, входната врата или пък вратата на терасата, изглежда на хлебарките като голяма порта, която е специално отворена за тях. За да предпазите дома си, затворете всички тези дупчици. Използвайте строителна пяна или вата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *