post

Ново проучване показва, че по-малко от 5000 крачки са достатъчни, за да се постигне това, предаде Би Би Си. Анализът на повече от 226 000 души от цял свят показва, че и 4000 крачки намаляват риска от преждевременна смърт по каквато и да е причина.

Малко над 2300 пък са достатъчни, за да повлияят благоприятно на сърцето и кръвоносните съдове.

Колкото повече крачки прави човек, то ползите за здравето му се увеличават, твърдят изследователите. Всички допълнителни 1000 крачки над 4000 намаляват риска от ранна смърт с 15 процента до 20 000 крачки.

Научен екип от Медицинския университет в Лодз, Полша, и Медицинския факултет на университета „Джон Хопкинс“, САЩ, установи, че ползите от ходенето се отнасят за всеки пол и и възрасти, независимо от мястото на живеене.

Най-големи обаче са те за хората под 60-годишна възраст.

По данни на Световната здравна организация недостатъчната физическа активност е причина за 3,2 млн. смъртни случая всяка година – четвъртата по честота причина в глобален мащаб. Затова препоръките са да използвате всяка възможност за ходене, след което с удоволствие може да си починете на удобните мебели за градина във вашия двор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *